OPG PERKOVIĆI
EUGENA KVATERNIKA 70
32100, RETKOVCI
Tel: 099 400 4341

O nama

O nama

OPG BRAĆA PERKOVIĆ

O nama, kako je sve počelo

Poljoprivredom smo se počeli baviti početkom 90-tih godina  radi potreba za kozjim mlijekom za najmlađe članove obitelji, u Retkovcima pored Vinkovaca. Osnovna misao vodilja našeg razvoja je bila hrana kao lijek, zbog mnogobrojnih prednosti konzumacije kozjeg mlijeka i mesa. Krajem 90-tih godina, imali smo oko 40-ak koza na našem imanju, te je cijela proizvodnja bila bazirana na entuzijazmu i želji za stvaranjem ekonomske održivosti.

Profesionalno se odlučujemo baviti poljoprivrednom u 2006. godini, te se od tada vodimo kao registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u sustavu PDV-a. U tom trenutku na imanju imamo oko 120 grla koza, sve iz vlastitog uzgoja. Pored kozjeg mlijeka, koje smo u to vrijeme prodavali na kućnom pragu, uspješno pokrećemo i proizvodnju mladih kozjih sireva .

Naše proizvode prvenstveno smo plasirali  preko mnogobrojnih lokalnih gastro manifestacija širom Lijepe Naše, da bismo vlastitim usavršavanjem prodajnih procesa i skupljenim iskustvom postupno počeli prodavati naše proizvode i specijaliziranim gastro trgovinama te restoranima na jadranskoj obali.

Receptura naših sireva rezultat je dugogodišnjeg rada u poljoprivredi te povratnih informacija od naših cijenjenih kupaca, koji su prepoznali naša nastojanja u stalnom usavršavanju cijelog procesa proizvodnje i zrenja sireva.

Kozji sir s vlascem

Novi okus iz naše proizvodnje

Kozji polutvrdi sir sa vlascem – Bogate mliječne arome maslaca i mlijeka nadopunjuju se blagom aromom vlasca, mnogima i poznat kao medvjeđi luk.  Također su prisutne i lagane trpke note zemljanih okusa, koje ostaju dugo nakon kušanja na nepcu.

Tko smo mi

Ivan Perković

Ljubav prema poljoprivredi i svemu vezano za poljoprivredno u njega je prisutna od trenutka kad je prohodao. Obrazovao se za poljoprivrednog tehničara opći smjer u srednjoj poljoprivrednoj školi u Vinkovcima , a također je pohađao i poljoprivredni fakultet u Osijeku. Kao nositelj OPG-a i otac tri sina, ne vidi se u ničemu drugome osim u poljoprivredi. Posebno voli poljoprivrednu mehanizaciju, oko koje mu nikad nije problem ostati do dugo u noć u popravcima, unapređenjima ili redovitom održavanju.

Josip Perković

Kao najstarijem od 4 sina oca Vinka, Josipu je u njegovoj najranijoj dobi bilo neophodno svježe kozje mlijeko. Zbog toga, ali i kao i svim Slavoncima, od najranije dobi razvio je strast za dobrom hranom.  Ujedno je strastven i oko putovanja te tehnologije posebno primijenjene informatike, stoga mu putovanja po hrvatskim sajmovima nikad nisu predstavljala problem. Završio je Matematičku gimnaziju u Vinkovcima, te stekao zvanje diplomiranog ekonomista na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Aktivno pomaže oko svega vezano za računala i papirologiju.

Vinko Perković

Nakon ratnog puta u specijalnoj policiji Vukovarsko srijemske, odlučio je svoje slobodno vrijeme posvetiti poljoprivredi. Rad sa životinjama uvijek mu je bio zadovoljstvo i smiraj, a nakon što je postao i otac 4 sina, u poljoprivredi je vidio i budućnost za njih.